Bronca za Elenu Bratanić

U odličnoj organizaciji KK Samobor i Hrvatskog karate saveza održan je 21. Grand Prix Croatia na kojem je nastupilo 1315 natjecatelja iz 18 zemalja. Ovo je bila zadnja provjera reprezentativcima prije Europskog prvenstva koje će se održati u Azerbajdžanu početkom veljače, pa je konkurencija bila izuzetna.

U subotu su nastupali kadeti, juniori i seniori u borbama (14-20 god.), dok je nedjelja bila rezervirana za učenike i mlađe kadete (10-13 god.) u borbama i kate u svim dobnim skupinama.

Na turniru je nastupilo 9 natjecatelja Karate kluba Bregana, koji su prikazali kvalitetne borbe i potvrdili da mogu biti ravnopravni u odličnoj međunarodnoj konkurenciji.

Najuspješnija je bila Elena Bratanić koja je osvojila brončanu medalju u kategoriji učenica preko 40 kg. Elena je nakon dvije pobjede poražena u polufinalu od predstavnice BiH, ali je zatim u meču za treće mjesto uvjerljivom pobjedom došla do svoje prve medalje na ovom prestižnom natjecanju.

Zapažene nastupe u subotu imali su Ivan Bilić i Marina Bratanić koji su odradili nekoliko dobrih mečeva, ali su nažalost ostali bez medalje. Ivan je tijesno izgubio u trećem kolu od Ukrajinca, kasnijeg prvaka, a nakon toga je u napetoj repesažnoj borbi ispustio bodovnu prednost i završio na 7. mjestu.
Marina je u prvom kolu pobijedila predstavnicu Slovačke, osvajačicu kadetske srebrne medalje sa SP u Maleziji i brončanu s EP u Novom Sadu.

Motivirane i kvalitetne nastupe imali su Iva Pejić, Martin Sokolović i Domagoj Žabčić i vrlo malo je nedostajalo da se nađu na pobjedničkom postolju. Na turniru su još nastupili Paula Andričević, Martin Horvat i Luka Ivir.