Bronca za Marinu Bratanić na prvenstvu Hrvatske

Prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke, Poreč 08.12.2013.

Bronca za Marinu Bratanić na prvenstvu Hrvatske

Na prvenstvu Hrvatske za juniorke u borbama održanom 08. Prosinca 2013. u dvorani Veli Jože u Poreču nastupile su Paula Andričević i Marina Bratanić iz Karate kluba Bregana.

Iako su prema svojim mogućnostima i prikazanom karateu  zaslužile ulazak u finale, niz nesretnih okolnosti je doveo do toga da su na kraju završile samo s jednom medaljom. Za utjehu ostaje činjenica da je to jubilarna, 50. medalja osvojena na državnim prvenstvima.

Marina Bratanić je kvalitetnim nastupom osvojila brončanu medalju u kategoriji juniorki do 53 kg. Medalja je mogla biti i drugog sjaja jer u polufinalnom susretu, nakon neriješenog rezultata Marini nije dosuđen tzv. zlatni bod u produžetku meča, pa se morala zadovoljiti broncom. Nažalost u toj borbi je Marina ozlijedila (iskrenula) nogu i neće moći nastupiti na ekipnom prvenstvu Hrvatske za tjedan dana.

Paula Andričević je ispala jedna od većih tragičarki ovog prvenstva. Unatoč odličnom nastupu poražena je u prvom kolu u lutriji zlatnog boda iako je imala tri situacije u kojima je prva napravila bod. Žalbe nisu uvažene jer se na službenoj kameri Hrvatskog karate saveza (jedna je radila a dvije su bile pokvarene) nije dobro vidjelo. Nažalost, njezinoj protivnici je dosuđen pobjednički bod koji je bio čisti promašaj.

Prvenstvo se zbog velikog broja žalbi odužilo, pa su pri kraju natjecanja i sudački propusti bili češći. Na struci ostaje zadatak da što prije pronađe rješenje za ovaj problem i smanji sudačke pogreške u ovom lijepom sportu.

FOTO: Marina Bratanić