Četiri medalje na seniorskom prvenstvu Hrvatske

Marina Tančak, Dijana Ćosić, Gabrijela Tušinec i Karlo Pejić

U Zagrebu je u subotu 09. ožujka  2013. u dvorani Vinko Bek održano prvenstvo Hrvatske u borbama za seniore i seniorke. Natjecatelji Karate kluba Bregana su sjajnim nastupom osvojili čak četiri medalje (jedno srebro i tri bronce). Iako je nekim natjecateljima ovo bio prvi nastup na seniorskom prvenstvu Hrvatske, svi su prikazali kvalitetne borbe i vrlo dobru tehničku pripremljenost. Bili su ravnopravni s najboljima i potvrdili su da spadaju u vrh hrvatskog karatea.

Najuspješniji je bio Karlo Pejić koji je odličnim borbama u kategoriji do 67 kg osvojio srebrnu medalju. Šteta što su ga ozljeda i nekoliko krivih sudačkih procjena (uz par vlastitih pogrešaka) spriječili da prikaže kvalitetniji nastup  u finalnoj borbi protiv iskusnog Samoborca Šoića. Ovo je Karlova prva seniorska medalja i ako nastavi s dosadašnjim kvalitetnim radom sigurno će ih biti još.

Marina Tančak i Gabrijela Tušinec su izborile brončane medalje u kategoriji do 50 kg. Malo je nedostajalo da obje završe u finalu, ali bit će prilika u budućnosti jer su pokazale da imaju odlične predispozicije za ovu kategoriju. Marini je ovo bio prvi nastup u seniorskoj konkurenciji i oduševila je svojim borbenim i motiviranim pristupom unatoč ozljedi koju je zadobila u polufinalnom meču. Gabrijela se nakon duže pauze od natjecanja vratila ozbiljnim treninzima i ovim rezultatom potvrđuje da je i dalje među najboljima u kategoriji do 50 kg.

Dijana Ćosić je u svom prvom seniorskom nastupu osvojila broncu u kategoriji seniorki do 55 kg i tako nastavila uspješan ovogodišnji niz sjajnih rezultata. Uz odlične tjelesne predispozicije i ozbiljan pristup treningu kakav je imala u zadnje vrijeme, kvalitetni rezultati ne mogu izostati.

Odličan nastup u prvom kolu imala je Stefani Filipić koja je tek u produžetku na zlatni bod izgubila od kasnije prvakinje u kategoriji seniorki do 55 kg.

Bez medalje je ostao i Ivan Bilić koji je tijesno poražen u prvom kolu od kasnijeg osvajača brončanog odličja u kategoriji do 67 kg.

S natjecateljima Karate kluba Bregana bili su treneri Goran Romić i Dejan Ćosić.