Dijana Ćosić zlatna, Stefani Filipić srebrna na seniorskom PH

Seniorsko prvenstvo Hrvatske, Zagreb, 29.03.2014.

 

Dijana Ćosić zlatna, Stefani Filipić srebrna na prvenstvu Hrvatske

Članovi Karate kluba Bregana imali su odličan nastup na seniorskom prvenstvu Hrvatske. Iako su osvojili samo dvije medalje, dojam koji su ostavili mladi sportaši iz Bregane bio je daleko bolji.

Dijana Ćosić i Stefani Filipić su u izjednačenoj kategoriji seniorki do 55 kg izborile klupsko finale u kojem je ovom prilikom Dijana bila uspješnija. Na putu do finala Dijana je pobijedila i prošlogodišnju prvakinju u ovoj kategoriji, a Stefani je pokazala veliku srčanost jer je unatoč zadobivenoj rasjekotini na licu u četvrtfinalu, hrabro nastavila natjecanje i pobijedila u polufinalnom meču.

Vrlo dobre nastupe imale su Marina Bratanić I Gabrijela Tušinec  koje su na kraju izgubile mečeve za brončana odličja.

Sjajno su startali Ivan Bilić i Karlo Pejić koji su deklasirali protivnike u prvom kolu kategorije do 67 kg.. U četvrtfinalu se dogodio veliki sportski peh, pri čemu je Ivan Bilić zadobio neugodnu ozljedu (iskočilo koljeno) i nije se mogao boriti u polufinalu. Odmah nakon toga je nastupio Karlo Pejić, koji se nažalost zbog prethodnog događaja nije uspio dovoljno koncentrirati za nastavak natjecanja i poražen je u četvrtfinalu.

Kvalitetan nastup imale su Marina Tančak i Mateja Lučić, ali se nisu umiješale u borbu za odličja.