Europsko karate prvenstvo, Portugal

Europsko karate prvenstvo, Portugal, 07.-09.02.2014.

Šest medalja za Hrvatsku

U Lisabonu je od 7.-9. veljače održano europsko karate prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore. Hrvatska reprezentacija se vratila sa 6 osvojenih medalja- 3 srebra i 3 bronce.

Finale i srebrnu medalju su izborili kadetkinja Ines Grdenić iz Velike Gorice u kategoriji do 47 kg, junior Boran Berak iz Rijeke u kategoriji do 61 kg i mlađi senior Marijan Logarušić iz Zagreba u kategoriji do 68 kg.

Brončane medalje su osvojile: Marina Barac iz Rijeke u konkurenciji kadetkinja preko 54 kg, Monika Berulec iz Zagreba u kategoriji juniorki do 48 kg  i Maja Zorić iz Rijeke u konkurenciji juniorki preko 59 kg.

U Lisabonu je u kategoriji mlađih seniorki do 53 kg. nastupila i Dijana Ćosić iz Karate kluba Bregana. Dijana je u prvom kolu uvjerljivo pobijedila predstavnicu Belgije, a u drugom kolu je tijesno poražena od reprezentativke Bjelorusije. Prema prikazanom karate znanju i sposobnostima, Dijana pripada najužem krugu kandidatkinja za osvajanje medalje u ovoj kategoriji, ali za još kvalitetniji nastup potrebno je malo povećati broj treninga i jakih međunarodnih natjecanja.

FOTO: Dijana Ćosić i izbornik ženske kadetske reprezentacije Goran Romić