O NAMA


Karate klub «Bregana» djeluje od 2001. godine i okuplja pedesetak članova od predškolskog uzrasta do seniora. Od jeseni 2005. treninzi se održavaju u novouređenim prostorijama u Bregani koje su opremljene strunjačama, vrećama i osnovnim rekvizitima nužnim za kvalitetan rad.

Klub je član Samoborskog športskog saveza i Hrvatskog karate saveza i redovito sudjeluje na natjecanjima.

Pod stručnim vodstvom trenera prof. Gorana Romića, svjetskog viceprvaka u borbama i karate majstora 5. DAN, a uz izuzetnu talentiranost mladih sportaša iz Bregane, ostvareni su zapaženi rezultati. Do sada je samo na državnim prvenstvima osvojeno preko 70 medalja.

Najuspješniji sportaši u klubu u prvoj generaciji su Dijana Ćosić , Gabrijela Tušinec, Ivan Bilić, Stefani Filipić, Paula Andričević, Karlo Pejić, Dejan Ćosić, Marina Tančak, Marina Bratanić, Mateja Lučić, Ana i Mihael Matijaščić.
Za reprezentaciju Hrvatske na svjetskom prvenstvu u Maroku 2009. nastupili su Dijana Ćosić i Karlo Pejić. Na Europskom prvenstvu u Izmiru ( Turska) 2010. god. za reprezentaciju Hrvatske  je nastupio Ivan Bilić. Na EP u Portugalu (Lisabon 2014.) nastupila je Dijana Ćosić. Na EP u Rusiji (Sochi  2018.) Lara Weismann je ostvarila odličan rezultat osvajanjem 5. mjesta u kategoriji kadetkinja do 47 kg.

 

Osim njih treba istaknuti i mlade natjecatelje koji su svojim uspješnim nastupima na državnim prvenstvima i drugim natjecanjima  nastavili tragom svojih starijih klupskih kolega: Lara Weismann, Domagoj Žabčić, Elena Bratanić, Iva Pejić, Rea Bilić, Borna i Petar Stanić, Patricija Žabčić, Petar Žučko, Luna Weismann, Tina Kos.

 

Uz mnoštvo mladih i vrijednih karatista koji dolaze i koji će se uskoro okušati u svojim prvim nastupima karate klub Bregana ne treba brinuti za sportske rezultate u budućnosti.

Za svoj rad i rezultate klub je dobio priznanje Karate saveza Zagrebačke županije, a trener Goran Romić je 2005. godine dobio priznanje Grada Samobora za izuzetne zasluge u razvoju sporta.

Glavni trener KK Bregana je Goran Romić, profesor tjelesne i zdravstvene kulture, karate majstor 5 DAN. Diplomirao je 1994. na Kineziološkom fakultetu sa temom diplomskog rada «Utjecaj motoričkih sposobnosti na uspješnost u karate borbi kod mladeži».
Svoje znanje i iskustvo stečeno dugogodišnjom sportskom karijerom ( 14 godina reprezentativac Hrvatske i bivše SFRJ) prenosi mladim športašima KK Bregana.

Dugogodišnji je vanjski suradnik na katedri «Borilački sportovi» pri Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, i predavač i ispitivač na Veleučilišnom studiju ( Viša trenerska škola – karate).

Trenitno je izbornik i trener ženske kadetske reprezentacije Hrvatske u borbama.

Najznačajniji natjecateljski rezultati Gorana Romića su:

Svjetski viceprvak u Meksiku 1990 godine
Nosilac 7 medalja sa svjetskih i europskih prvenstava i mediteranskih igara
Prvak bivše SFRJ
20 puta prvak Hrvatske u borbama ( 14 pojedinačno i 6 ekipno)