Lara sedma na Balkanskom prvenstvu

Domagoj Žabčić i Lara Weismann, Karate klub Bregana

 

Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore, Herceg Novi, 8.-10.12.2017.

 

Lara Weismann sedma na Balkanskom prvenstvu

U Herceg Novom (Crna Gora) održano je Prvenstvo Balkana za kadete, juniore i mlađe seniore na kojem je sudjelovalo 740 sportaša iz 11 država.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupili su Lara Weismann i Domagoj Žabčić, članovi karate kluba Bregana. Oboje su imali kvalitetne nastupe.

Lara je u kategoriji kadetkinja do 47 kg bila slobodna prvo kolo, a zatim je pobijedila predstavnicu Slovenije 5:0. U četvrtfinalu gubi 0:1 od kasnije prvakinje iz BiH. U repasažu je poražena od predstavnice Turske minimalnim rezultatom, pa je na kraju zauzela 7 mjesto.

Domagoj je prošao dva kola pobjedama 1:0 protiv predstavnika Makedonije i BiH, a u četvrtfinalu gubi istim rezultatom od reprezentativca Srbije.

Najuspješnija država bila je Turska sa 10 zlatnih medalja. Hrvatska je zauzela 6. mjesto sa 4 zlatne medalje jednim srebrom i 10 bronci. Odličan nastup imale su kadetkinje ekipno koje su osvojile 1 mjesto. Zlato su izborili kadetkinja Tihana Šulek, ml. seniorka Marina Barac i ml. senior Luka Kondić.

Kadetkinje su bile odlične i osvojile su 1. mjesto ekipno u sastavu: Mia Greta Zorko, Petra Nuić, Ema Juričić i Paula Šogorić. Izbornik Goran Romić