Patricija Žabčić srebrna, Iva Pejić brončana

Božićni kup, Zagreb, 21.12.2013.

Patricija Žabčić srebrna, Iva Pejić brončana

U subotu 21.12.2013.  u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu održan je 17. Božićni kup na kojem je sudjelovalo 650 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

Treneri Goran Romić i Dejan Ćosić su ovom prilikom poveli petnaestak mladih članova Karate kluba Bregana koji su osjetili natjecateljski duh velikog turnira i skupili dragocjeno iskustvo za iduću godinu kada će neki od njih nastupiti na državnom prvenstvu. Konkurencija je u većini kategorija bila brojna, pa je bilo prilično zahtjevno doći do borbe za medalju, naročito neiskusnijim borcima kojima su ovo bili prvi mečevi.

Iako su osvojene samo dvije medalje, bilo je nekoliko borbi za treće mjesto (Petra Šimrak, Petar Stanić, Patrik Beribak, Elena Bratanić) i više dobrih mečeva kojima su mladi borci pokazali da imaju potencijal, pa će već slijedeći nastupi biti puno kvalitetniji.

Patricija Žabčić je na svom prvom turniru u borbama osvojila srebro u kategoriji mlađih učenica do 28 kg. i zaslužila sve pohvale za zreli pristup na natjecanju i treningu.

Iskusna Iva Pejić je u kategoriji mlađih kadetkinja do 50 kg osvojila brončano odličje.

Vrlo dobar nastup (4 meča) imala je Elena Bratanić u kategoriji mlađih kadetkinja do 55 kg., ali je na kraju ostala bez medalje jer je u zadnjim sekundama borbe za broncu, kod vodstva 2:0 zbog presnažnog udarca zaradila diskvalifikaciju.

Za najspremnije natjecatelje će 18. i 19. siječnja 2014. biti prilike za nova dokazivanja jer će se u Samoboru održati Grand Prix Croatia na kojem će se okupiti oko 1100 natjecatelja prije nastupa na Europskom prvenstvu u Portugalu.

FOTO: Mladi natjecatelji Karate kluba Bregana