Prvenstvo Hrvatske u Sukošanu – Domagoj Žabčić srebrni, Elena Bratanić brončana

U subotu i nedjelju 24. i 25. ožujka u Sukošanu je održano prvenstvo Hrvatske u borbama za učenike (10-11 god.) i mlađe kadete (12 – 13 god.) na kojem je nastupilo oko 400 natjecatelja.

Odlične rezultate ostvarili su mladi borci Karate kluba Bregana koji su osvojili dvije medalje i nažalost propustili nekoliko prilika za osvajanjem još ponekog odličja.

Naročito kvalitetne nastupe imali su Domagoj Žabčić i Elena Bratanić.
Domagoj je u konkurenciji 25 natjecatelja osvojio srebro u kategoriji učenika do 38 kg. i potvrdio da ima sjajne predispozicije za uspješnog borca.

Elena Bratanić je nakon dvije pobjede poražena sudačkim preglasavanjem u polufinalu kategorije učenica preko 44 kg. U meču za treće mjesto Elena je atraktivnom i uvjerljivom pobjedom osigurala broncu.

Elena i Domagoj su odlične borbe prikazali i u nedjelju u kategorijama mlađih kadeta gdje su izborili polufinala. Nažalost, nakon poraza u polufinalu tijesno su izgubili i mečeve za brončanu medalju.

Na korak do medalje ostao je i Martin Horvat koji je poražen u borbi za brončano odličje u kategoriji mlađih kadeta do 36 kg.

Solidne nastupe imali su Iva Pejić, Martin Sokolović i Luka Ivir koji su ostali bez medalje, ali su pokazali veliki napredak i sigurno će slijedeće godine biti u najužoj konkurenciji za osvajanje medalje.