Prvenstvo Hrvatske za učenike i mlađe kadete

 

 

 

Prvenstvo Hrvatske u borbama za učenike i mlađe kadete, Nedelišće, 08.-09.03. 2014.

Rea Bilić treća na prvenstvu Hrvatske

Rea Bilić, članica Karate kluba Bregana osvojila je brončanu medalju u kategoriji mlađih kadetkinja do 50 kg.  Borbenim i motiviranim nastupom Rea je osvojila svoje prvo odličje na državnom prvenstvu i pokazala da ima sjajne predispozicije za ovaj sport.

Vrlo dobar nastup imala je Petra Vukovinski, ali je nažalost zaustavljena u četvrtfinalu. Bez medalje je ostala i jedna od glavnih favoritkinja za najviše postolje Iva Pejić koja je zbog trenutka nepažnje  ispustila prednost od 2 boda.  Slično je prošao I Domagoj Žabčić u kategoriji mlađih kadeta do 45 kg. koji nije iskoristio svoje odlične tehničke i motoričke kvalitete.

Kod učenika je odlične borbe prikazao Patrik Beribak koji je nakon dvije pobjede izgubio u četvrtfinalu, a zatim i u repasažnom meču.

Na natjecanju su još nastupili Petra Šimrak, Klara Debeljak, Vitoria Markota, Luna i Lara Weismann, Gregor Smolej, Patricija Vegel i Lea Komočar. Veliki peh je imala Elena Bratanić jedna od najiskusnijih mlađih kadetkinja,  koja je ozlijedila prst par dana prije prvenstva, pa nije mogla nastupiti.

Većini natjecatelja Karate kluba Bregana ovo je bilo prvo državno prvenstvo, ali su pokazali da imaju talenta. Njihovi treneri,  Goran Romić i Dejan Ćosić, očekuju  da će uz malo više iskustva i ozbiljnijeg rada već tijekom ove godine mladi sportaši značajno napredovati, a onda će stići i sportski rezultati.