Srebro za Domagoja i bronca za Laru na PH

Čavle, 17.-18.11.2018.

PH za kadete, juniore i mlađe seniore

Na prvenstvu Hrvatske u borbama za kadete, juniore i mlađe seniore održanom u subotu i nedjelju u sportskom centru Mavrinci (Čavle) nastupilo je 8 članova Karate kluba Bregana.

Obzirom da je ovo natjecanje direktno odlučivalo o izboru reprezentacije za predstojeće Europsko prvenstvo u Danskoj, bilo je puno zahtjeva za video analizom spornih situacija, pa se prvenstvo odužilo.

Odličan uspjeh ostvario je Domagoj Žabčić osvajanjem srebrne medalje u jakoj konkurenciji mlađih seniora do 75 kg. Domagoj je prikazao vrlo kvalitetan karate, pa se može očekivati da će u slijedeće dvije godine (tek je napunio 18) izboriti odlazak na EP ili SP.

Lara Weismann, koja je prošle godine bila prvakinja u kadetskoj konkurenciji, morala se zadovoljiti broncom u kategoriji juniorki do 48 kg. Poražena je zlatnim bodom od kasnije pobjednice.

Vrlo dobar nastup imala je Luna Weismann u kategoriji juniorki do 59 kg. Izborila je polufinale u kojem je minimalnim rezultatom poražena od kasnije prvakinje. U meču za treće mjesto je nažalost izgubila rezultatom 0:1.

Bez medalje su još ostali Petar Žučko, Borna i Petar Stanić te Jurja i Petra Vukovinski.  Uz nešto više treninga i mečeva na turnirima i njihovi nastupi će biti još kvalitetniji i uspješniji.