Tina Kos I Patricija Žabčić osvojile broncu na prvenstvu Hrvatske

PH u borbama za mlađe učenike, učenike i mlađe kadete -  Zagreb, 14.-15.04.2018.

 

Tina Kos i Patricija Žabčić osvojile brončane medalje na PH

Na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske u borbama za mlađe dobne skupine, održanom u Sportskom centru Lučko, nastupilo je više od 540 natjecatelja. Konkurencija je bila vrlo jaka i za svaku medalju se trebalo dobro potruditi. U kategorijama je bilo uglavnom između 15 i 30 natjecatelja.

 

Na prvenstvu je nastupilo 8 članova Karate kluba Bregana, a najuspješnije su bile Tina Kos u kategoriji mlađih učenica do 36 kg i Patricija Žabčić u kategoriji mlađih kadetkinja do 45 kg. Cure su odličnim borbama osvojile brončane medalje i nastavile tradiciju dobrih rezultata KK Bregana na državnim prvenstvima.

Iako je Tini ovo bio prvi nastup na PH,  borila se vrlo dobro i pokazala je da ima puno potencijala. Ovim velikim uspjehom potvrdila je da nije slučajno osvojila prvo mjesto na Prvenstvu osnovnih škola u karateu prije dva mjeseca.  

Patriciji je ovo već  treća medalja na državnim prvenstvima i potvrdila je sjajne predispozicije za ovaj sport. Odradila je odlično sva 4 meča i nijanse su je dijelile od finala.

Vrlo blizu medalje bila je Emilija Mustafić koja je u borbi za broncu izgubila sudačkim preglasavanjem.

Na prvenstvu su još nastupili Nika Zorko, Mia Lovreković, Irina Pjajčik, Filip i Petar Žučko. Većini članova Karate kluba Bregana je ovo bilo prvo državno prvenstvo i uz malo više treninga i natjecateljskog iskustva  doći će još sjajnih rezultata. Mladi karataši su pokazali veliki napredak u zadnjih nekoliko mjeseci i na slijedećem PH će sigurno biti još uspješniji. 

Tina Kos, bronca u kategoriji ml. učenica do 36 kg

Patricija Žabčić, brončana u kategoriji ml. kadetkinja do 45 kg i trener Goran Romić